На 11.11.2022г. (петък) ще се учреди инициативен комитет на

...
  На 11.11.2022г. (петък) ще се учреди инициативен комитет на
Коментари Харесай

Учредяват НГИ “Майки срещу войната“

  На 11.11.2022г. (петък) ще се учреди предприемчив комитет на Национална гражданска инициатива’’ МАЙКИ СРЕЩУ ВОЙНАТА’’.

Гражданската самодейност се провежда от майките на деца с увреждания от НГИ „ Системата ни убива “ дружно с:

  Анелия Торошанова –автор и  водещ на предаването „ Законът и Темида “, Елена Йончева – член на Европейския парламент, доктор Цветеслава Гълъбова – шеф на Националната психиатрична болница, Анна Заркова – публицист, Албина Анева – юрист, Добромира Полименова – юрист, Елена Алексиева – актьор.

  В самодейността се чака да се включат още известни дами и майки от сферата на изкуството, науката, спорта, икономисти, лекари, адвокати, учители, инженери, актьори, хора на изкуството, публични и обществени персони.

  Искането на НГИ’’ Майки против войната ‘’е страната ни да не бъде въвличана в спор, да се положат всички старания за кротичък и изкусен излаз от борбата и България да не бъде плъзгана по наклона на войната, с въоръжаване на страните и експорт на оръжия.          Учредяването на инициативния комитет и стартирането на национална подписка с такива претенции ще започва на 11 ноември от 12:00ч в Клуб’’ Перото ‘’на НДК. Датата е определена поради честването на св. Мина – покровител на децата, сираците, настойник на майките, фамилията и войните, както и с края на Първата международна война преди 104г
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР